perjantai 6. tammikuuta 2012

Hurja Viiri!

Tänään olin tallilla puol kahden aikoihin, oltiin sovittu Krissen kanssa että menen vähän yli puol Krissen avuksi klippaamaan Vikin. Lähdinkin aikalailla heti kilpatallille ja talutin Vikin vintille (klipata saa vain vintillä), missä olikin melko kylmä! Klippaaminen sujui ilman mitään ongelmaa (mikä on ihan positiivinen juttu kun on nähnyt millanen Viki osaa olla...). Ulos lähtiessä Vikistä oikeen huomasi että kohta lähtee ja Krisse talutti sillan alas ja antoi mulle, heti kun sain narun käteen heppa seisoikin jo kahdella jalalla :D No saatiin heppa kumminkin talliin ja autoin vielä laittamaan ruuat yms.

Siinä välissä ehdin pestä ja öljytä Strenian suitset ja rintaremmin. Pesin myös kaikki harjat.

Otin sitten Viirin vesariin harjattavaksi (en halunnut liata kenkiä turpeeseen enkä varsinkaan vaihtaa niitä harhaamisen ajaks, hehheh) ja heti kun sain käännettyä vesarissa se jyräs mut hirveellä vauhdilla ja käveli paalille syömään... Harjasin hyvin vesarissa ja laitoin suitset päähän. Lähettiin maastoon kattomaan missä kunnossa tiet on, aika jäiset, joistakin kohtia lumisemmat. Käveltiin pitkään ja otettiin tiellä vähän ravia ja hyppäsin myös alas selästä ja juoksin Viirin vierellä. Mentiin taas pitkin ohjin ja tein pysähdyksiä käynnistä ja ravista, meni tosi hyvin! Viiri oli muutenkin tosi herkkä, kun ratsastin sitä vähän raivolla ton vesari eopisodin takia. Noh, metsässä ylämäessä näytti olevan hyvä pohja niin ajattelin että ravataan, no eikös Viiri lähtenyt hirveetä kiitolaukkaa laukkamaan ylämäkeen, ja siinä vaiheessa kun sain ohjat käteen tajusin että eihän se heppa pysähdy :D Tää on tasan eka kerta kun se kuskas mua oikeesti noin kunnolla, mutta enhän mä voinut kun nauraa ja antaa mummon mennä!

Ylämäen päässä ravattiin hetki ja käveltiin taas pätkä. Seuraavalla metsäsuoralla oli paljon lunta niin päästiin vähän laukkaamaan, taas Viiri oli menossa ihan täysiä mutta hidasti kyllä pyydettäessä. Tehtiin laukka-ravi siirtymisiä ja meni tosi hyvin ilman ohjia :) Kun käveltiin vinttikoirakeskuksen ohi Viiri veti pienien tilsojen kanssa ihan luistelemalla koko kohdan ja oli tosi lähellä ettei kaatunut! Talutinkin loppumatkan tilsojen takia.

Tallissa pesin Viirin suitset, annoin mössöt ja harjailin vielä. Harjasin suojat ja vaihoin loimen.

Mira oli käynyt ratsastamassa Strenian niin pesin suitset ja rintaremmin uudelleen. Kävin myös pesemässä Aasin jalat ja laitoin kylmäysletkut takasiin n. vartiksi. Laitoin vielä linimentit joka jalkaan.

Seuraavaksi opeteltiinkin sitten sellasta asiaa mikä onkin 8 vuotiaalle hevoselle niin hirveen vaikeeta nimittäin karsinaan kävely, ja nimenomaan kävely eikä hoitajan ohi ravaaminen ja karsinaan ryntääminen. Pysäytin joka askeleella Strenian ja sai seistä hetken ja mentiin ihan rauhassa, mutta aina kun etujalat oli karsinassa ja takajalat käytävällä Strenia vaan ryntäsi karsinaan. Jatkettiin kumminkin niin kauan että Strenia tuli rauhassa ja lopetin siihen. Ihme testailua :D

Järjestelin vielä kamoja yms. ennenkun lähdin kotiin.

Huomenna (tai siis tänään...) mun pitäis lähteä 9 maissa tallille että ehdin hoitaa Strenian, ja meenkin Kaisun mukaan moikkaamaan Holasta! :) Uusia kuvia ei ole, mutta tossa kuvia viime maaliskuulta, kattokaa noita lumikasoja!! Kaikki kuvat © Krista Sääski












Ei kommentteja:

Lähetä kommentti