torstai 19. tammikuuta 2012

Väsyttääääää!

Hohhoijaa! Kotiuduin pari tuntia sitte tallilta, väsyttää ihan sikana ja jokaista lihasta särkee! Koitan nyt kumminkin ennen nukkumaanmenoa kirjoittaa jotain (selkeetä) tekstiä.

Eilen tulin tallille ja heti ensimmäisenä harjasin Strenian hyvin ja rapsuttelin paljon. Aasi oli seurallisella tuulella ja tykkäs paljon :) Käytiin sitte kävelemässä reilu puol tuntia ulkona. Strenialla oli taas testailu päällä ja oli ihan järkyttyny kun ei saanukkaan kävellä mun ohi! Alkoi kumminkin tottelemaan ja loppumatkan oli tosi nätisti :) Tallissa pesin suitset ja harjasin suojat. Annoin vielä porkkanaa ja rapsuttelin aasia lisää :)

Sitten harjasin Viirin hyvin ja laitoin kamat päälle. Maneesissa taluttelin alkukäynnit ja selässä aloin tehdä hommia käynnissä. Viirillä oli ollut pari päivää kevyempää ja se oli käynnissä jo tosi kiva! Ravailin hetken pitkinohjin, minkä jälkeen otin ohjat käteen ja tein ravissa ympyröitä, pohkeenväistöjä ja muita kiemuroita. Viiri oli tosi kiva ja rento! Laukassa tehtiin vaan parit ympyrät ja lopuksi annoin laukata pitkinohjin yhden pitkän sivun ja Viiri veteli ihan täysiä <3 Ravailin vielä pitkin ohjin ja käveltiin loppukäynnit.
Tallissa laitoin linimentit jalkoihin ja pesin kaikki varusteet + annoin mössöt.

Hanne olikin maneesissa samaan aikaan ratsastamassa Pomppista ja auttelin illan hoitamaan kaviopaiseesta toipuvaa Tippistä. Tippiksellä oli eka päivä kahteen viikkoon kun pääsi tallista ulos niin kävin extra riimunnarun kanssa saattamassa Hannen ja Tipin maneesille ja kattomaan onko se rauhassa, sinne sekäveli nätisti :) Menin 10 minuutiksi talliin ja menin takaisin maneesille. Ajatuksena oli kattoa tarviiko laittaa naru myös toiselle puolelle kiinni. Noh, matka alkoi sillä että Tippis lähti maneesin ovella laukkaamaan ulos :D Laitoin narun toiselle puolelle kiinni ja talutettiin molemmilta puolilta. Tippis pyrähteli pari kertaa ja piffasi koko matkan talliin :D Ja hauteen päällä oleva pyyhe vähän kärsi...

Pidin Tippiä käytävällä ja jalkaa ylhällä sen aikaa kun Hanne laittoi hauteen uusiksi. Tippis oli vähän levoton ja kerran yritti jopa polvilleen :D Kun heppa oli karsinassa vein sille vähän heinää ja pesin sen suitset. Laittelin myös Pomppiksen kamoja ja vaihoin sille loimet.

Tänään tulin suoraan koulusta tallille ja olin vähän ennen viittä tallilla. Harjasin Viirin hyvin ja laitoin kamat päälle. Mentiin taas maneesiin kun kengittäjä ei ole vieläkään tullut (perunut tuhat ja sata kertaa) ja 2 hokilla per jalka + ilman tilsakumeja ei ulkona kauheesti liikuta... Matkalla maneesiin oli kavioissa ja kamalat tilsat mitkä sain kaivettua maneesista löytyneellä ihmeellisellä rautaputkella :D Nyt oon niin väsynyt että koita kirjottaa lopun lyhysti! Tehtiin Viirin kanssa perusjuttuja, otettiin vaan yhet laukannostot per suunta. Viiri oli taas kiva ja energinen!

Nyt pitää oikeesti toivoa että se kengittäjä tulis huomenna, jos vaikka pääsis maastoilemaan! Viirin etusten kaviot on kasvanut kunnon suksiksi ja on ollut tossa kengässä jo yli 10 viikkoa... Ja ihan pelkästään turvallisuuden vuoks ne 4 hokkia per jalka ois ihan suositeltavaa.

Hoidin Viirin nopeesti käytävällä pois ja harjailin vielä läpi. Pesin sitten suitset ja suojat. Annoin myös mössöt ja laitoin lämppärit.

Auttelin taas Hannea Tippiksen kanssa, saatoin maneesille ja takasin. Tällä kertaa Tippis oli supernätisti eikä tehnyt mitään! Pidin vielä tallissa kiinni kun Hanne laittoi hauteen uusiksi. Hain myös heinää ja annoin puurot ja porkkanaa :)

Lopuksi vielä harjasin Strenian hyvin ja rapsuttelin sekä annoin porkkanaa :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti